Hydrofoorpompen

Een hydrofoorpomp (ook wel een hydrofoor) is een installatie waarmee ervoor gezorgd wordt dat de waterleiding op druk gehouden wordt. De uitvoeringen van hydrofoorinstallaties zijn mogelijk met en zonder drukvat.

Bij een conventionele hydrofoor wordt gebruik gemaakt van een drukvat dat aan de persleiding van de pomp aangesloten is, en dat gedeeltelijk is gevuld met lucht. Tussen het drukvat en de pomp zit een membraan dat lucht en water gescheiden houdt. Bij een vastgestelde maximum druk slaat de pomp af, waarna, als er verder waterverbruik is, de druk weer daalt. Zodra de druk weer gedaald is tot onder een bepaalde minimum druk, slaat de pomp weer aan. Zo krijgt men water met een bepaalde minimumdruk en blijft de druk op de leiding constant.

Een hydrofoor zonder drukvat wordt uitgevoerd met een controller (pomp start bij opening tappunt en stopt als het tappunt gesloten wordt) of een doorstroom frequentieregeling (constante druk, onafhankelijk van de afname). Hydrofoorinstallaties kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

Onze Hydrofoorpompen

Staat uw pomp er niet tussen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie! Ons assortiment is groter dan op onze website getoond wordt.